Menu

Sprejem

Zaposleni v Domu se zavedamo, da je odločitev za preselitev  v Dom težka, tako za tistega, ki prihaja v dom, kot tudi za njegove svojce. Star človek se mora v življenjskem obdobju, ko ni več zlahka kos novim izzivom, soočiti s spremembo okolja. Zato se še posebej potrudimo, da je prehod v domsko življenje za novega stanovalca čim lažji in enostavnejši.

Postopek se prične z oddajo External link opens in new tab or windowvloge za sprejem, skupaj s potrebnimi prilogami. Ko je na voljo prosto mesto, socialna delavka na podlagi odločitve domske Komisije za sprejem, premestitev in odpust, prosilca za sprejem povabi k sprejemu v Dom.

Sprejem in privajanje na novo okolje lepše potekata, če je (star) človek že pred sprejemom seznanjen z okoljem, kamor prihaja. Kadar je mogoče, ga že prej povabimo v naš Dom: lahko si ogleda prostore, katero od prireditev in se s socialno delavko pogovori o domskem življenju in vseh vprašanjih, ki se mu ob tem porajajo. Včasih se dogovorimo za začasni sprejem, ki človeku omogoči, da na lastni koži preveri, kako bi mu ustrezalo živeti v Domu.

Vedno pa takšen postopek ni mogoč. Kadar je človek zelo bolan ali pa pride k nam naravnost iz bolnišnice, se o sprejemu dogovarjamo z njegovimi svojci in socialno delavko iz bolnišnice.  

DOKUMENTACIJA ZA SPREJEMZa oddajo vloge za sprejem potrebujete naslednje obrazce:


Izpolnjene obrazce lahko pošljete ali jih prinesete osebno na naš naslov:

Zavod sv. Martina
Srednja vas v Bohinju 33 A
4267 Srednja vas v Bohinju